Het Waterlands Kamerkoor heeft sinds januari 2017 een nieuwe dirigent.

Zana Naidionova is afkomstig uit Litouwen, waar zij koordirectie en orgel heeft gestudeerd aan het Conservatorium van Vilnius. Daarna heeft zij haar studie in Nederland voortgezet voor orgel en klassieke zang aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle. Na haar afstuderen volgde zij ook diverse directie masterclasses bij onder meer Caroline Westgeest, Hans Leenders, Erik van Nevel, Rob Vermeulen en Fokko Oldenhuis. Sinds 2016 is ze organist/dirigent geworden van de Willibrorduskerk te Heiloo.
Momenteel is Zana dirigent van het kerkelijk gemengd koor te Zaandam, het Mannenkoor Orpheus te Alkmaar en – sinds januari 2017 – het Waterlands Kamerkoor. Hoewel Zana sinds 2009 werkzaam is als dirigent, leidt zij voor het eerst een kamerkoor. Zij gaat samen met het Waterlands Kamerkoor een muzikale avontuur aan, op zoek naar nieuwe uitdagingen.
Naast dirigeren is zij ook actief als zangeres en zangdocente. Zana verzorgt regelmatig solo-optredens. Samen met pianiste Annemarie Ruiters vormt zij het liedduo «Egelantier».