Baltische stemmen

Op 8 en 10 maart jl. zongen we als Waterlands Kamerkoor liederen van de Baltische volken. De locaties waren de kerk de Swaen in Edam en de Taborkerk in Purmerend. Bahalve liederen van Vakaris Lopas (Litouwen, 1948), Vaclovas Šamotulietis (Litouwen, 1959), Cyrillus Kreek (Estland, 1869),  Arvo Pärt (Estland 1935), Imants Ramiņš (Letland 1943) en anderen werd aan de luisteraars ook over de geschiedenis verteld van deze staten Estland, Letland en Litouwen, evenals de betekenissen en achtergronden van de  liederen. Het instuderen van deze muziek was een grote uitdaging. Taal en muziek waren ons onbekend. Soms slaagden we erin om deze onder de knie te krijgen, soms bijna. Hoe dan ook: we hebben onder aanvoering van Zana Naidionova, dirigent,  veel geleerd en ontdekt over de Baltische muziek, haar componisten en geschiedenis.  We hebben daarvan ook het publiek in Edam en Purmerend deelgenoot gemaakt. En gelet op hun de reacties hebben zij dit zeer gewaardeerd. 

WKK studeert op Engelse stukken.

Na een periode waarin de Baltische muziek de boventoon voerde is het WKK nu aan het studeren op Engelse componisten en muziek. Hieronder op rij de gekozen stukken van het Engelse repertoire.

Van Purcell: O God Thou art my God

Van Bejamin Britten: de flower songs deel 3 (Marsh Flowers) en deel 4 (The evening primerose)

Van Tallis: If ye love me:

Van Bennet (1575- 1614):  Weep o mine eyes

Van Farmer (1570-1601):  Fair Phyllis

Van Elgar (1857-1934):  My love dwelt in a northern land

Ben je ervaren zanger en geïnteresseerd geraakt door deze muziek: je bent altijd welkom om te komen kennis maken met deze muziek en ons koor. Kijk dan verder onder contact.

 

wkklogo small