Zondag 24 november laatste concert van het WKK

Waterlands kamerkoor en Tjeerd van der Ploeg opnieuw samen in de Engelse muziek. Tevens laatste concert van het WKK.

Na 43 jaar stopt het Waterlands Kamerkoor. Daarvoor zijn een aantal redenen. Het ledenaantal is in de laatste jaren afgenomen en er waren te weinig nieuwe zangers of projectzangers die ons koor kwamen versterken. Het aantal vaste leden is daardoor te klein waardoor het beoogde niveau op korte termijn niet meer haalbaar zal zijn. Het concert van 24 november zal daarom ons laatste concert zijn.

Bijna 40 jaar geleden, om precies te zijn op 16 mei 1981, gaf het Waterlands Kamerkoor met Jan Jongepier als dirigent en Tjeerd van der Ploeg als begeleider op het orgel, een concert in de Christoforuskerk in Schagen. Dit gebeurde ter inwijding van het Nicholson-orgel. Dit orgel werd in 1882 gebouwd door John Nicholson voor de toen net opgeleverde St. Mary Magdalene te Worcester. Door sluiting van deze kerk werd het orgel te koop aangeboden en geplaatst op de lijst ‘redundant organs’. Maar voor de diverse gegadigden bleek het instrument te groot. Een oud-ijzer handelaar (…..) bood 1000 Engelse Ponden. Voor dit bedrag werd het orgel uiteindelijk aangekocht door de Parochie St. Christoforus in Schagen.

Vier decennia later vinden het Waterlands Kamerkoor en Tjeerd van de Ploeg elkaar weer, nu om samen diverse werken uit de rijke Engelse koortraditie uit te voeren. Dit gebeurt onder leiding van dirigent Zana Naidionnova. Hierbij nemen zij u mee door vijf eeuwen koormuziek die wordt gekenmerkt door prachtige melodieën, subtiele samenklanken en een krachtig samenspel tussen orgel en koor. Het wordt een gevarieerd programma met kerkelijke en wereldse werken, a capella zang en liederen met orgelbegeleiding. He gaat over geloof en liefde, uitbundig en ingetogen.

Clap your hands wordt verzorgd door de zangers van het Waterlands Kamerkoor met begeleiding van het Nicholson-orgel bespeeld door organist Tjeerd van der Ploeg.

Wie de Engelse koormuziek een warm hart toedraagt mag dit niet missen!

Locatie: Christoforuskerk in Schagen
Zondag 24 november, 15.30 uur
Gratis toegang, na afloop is er een collecte.

Proramma.
R.V. Williams (1872-1958): O clap your hands
Th. Tallis (ca.1505-1585): If ye love me
W. Byrd (ca.1540-1623): Ave verum corpus