Welkom

Het Waterlands Kamerkoor dankt zijn naam aan de mooie polders van Purmerend en omstreken. Het koor bestaat uit ongeveer 28 enthousiaste leden die met veel inzet en plezier streven naar hoge kwaliteit in de uitvoering van koormuziek.  Oprichting  gebeurde door de bekende organist Jan Jongepier. Sinds januari 2017 zingt het koor onder leiding van Dirigent Zana Naidionova.

Ieder jaar verzorgen wij een aantal concerten op diverse locaties, zowel laagdrempelige inloopconcerten tot concerten waarvoor we gangbare toegangsprijzen vragen. Wij laten het publiek naar ons toekomen maar brengen de muziek ook letterlijk naar het publiek toe. Zo hebben we een aantal keren opgetreden in het Waterlandziekenhuis en in verzorgingshuizen. Ook dragen we bij aan plaatselijke of regionale activiteiten, zoals de muzikale fietsroutes Waterland Kerkenland. Traditie is deelname aan de inloopconcerten in de Nicolaaskerk in Purmerend. Het koor voert ook regelmatig producties uit in eigen beheer zoals bijvoorbeeld het Requiem van Brahms en in in 2014 'Drie eeuwen Russische spiritualiteit'.

Belangstellende zangers kunnen zich aanmelden en -na auditie-  lid worden. Klik als je verdere informatie wil:  Lid worden?